Aasiapärane vürtsine pardisalat
Jagub 4-le või 2-le ekstra näljasele 😆
PART
Tee pardifileed katvasse nahka mõned risti-rästi sisselõiked, maitsesta soola, viievürtsisegu ja tüümianiga. Hõõru ürdid korralikult filee sisse ning piserda lihatükid oliiviõliga üle. Aseta fileed eelkuumutatud pannile, nahaga pool all ning küpsea umbes 10 minutit, neid iga paari minuti tagant pöörates, kuni liha on küps aga siiski seest veel mahlane. Praadimise ajal kata pann sellest veidi väiksema kaane või taldrikuga ning asetage sellele midagi raskuseks, mis suruka lihatükid korralikult vastu pannipõhja - nii jääb liha ümbris hästi mõnusalt krõbe.
KASTE PARDILE
Haki tšilli, küüslauk ja münt hästi peeneks ning sega omavahel kokku. Tõsta muist kõrvake, et seda hiljem kaunistamiseks kasutada. Nüüd lisa segule laimimahl, riisiäädikas, sojakaste ning mesi. Maitsesta soola ja pipraga.
Kui part on valminud, lõika fileed umbes 1 cm paksusteks viiludeks ning kasta hoolega ürdiseguga, et kõik maitsed hästi lihasse imbuksid. Tõstke viilud krõbedale ciabattale ning serveerige koos salatiga.
SALAT
Lõika granaatõun pooleks ning puhasta seemned kaussi. Väidetavalt saab seemned väga lihtsalt kestast välja kui hoida pooleks lõigatud granaatõunu lõikepind allpool, suure serveerimiskausi kohal ning koputada lusikaseljaga vastu kesta, nii et seemned hüppavad kaussi. Võib proovida aga mul see küll väga ei õnnestu :) Vala salatilehed granaatõunaseemnetele ning tõmmake porganditest koorijaga õhukesed laastud, puista peale hästi peeneks hakitud mündilehed. Vala salatikannu tubli sorts oliiviõli ja natuke palsamiäädikat ning segage juurde sool, pipar ja laimimahl AGA maitsesta salat kastmega alles viimasel minutil.
AHJUKRÕBE CIABATTA
Lõika ciabatta 2 cm paksusteks viiludeks ning laota ahjuplaadile. Purusta küüslauguküüned ning sega need kokku oliivõliga, nirista segu saiaviiludele. Puista peale soola ja pipart. Rebi rosmariinioksakesed katki ning puista viiludele. Tõsta 15 minutiks ahju keskmisele siinile, 200 kraadi juurde.
PART
- 600-800 g nahaga pardirinda
- viievürtsisegu
- soola
- soovi korral tüümiani
Tee pardifileed katvasse nahka mõned risti-rästi sisselõiked, maitsesta soola, viievürtsisegu ja tüümianiga. Hõõru ürdid korralikult filee sisse ning piserda lihatükid oliiviõliga üle. Aseta fileed eelkuumutatud pannile, nahaga pool all ning küpsea umbes 10 minutit, neid iga paari minuti tagant pöörates, kuni liha on küps aga siiski seest veel mahlane. Praadimise ajal kata pann sellest veidi väiksema kaane või taldrikuga ning asetage sellele midagi raskuseks, mis suruka lihatükid korralikult vastu pannipõhja - nii jääb liha ümbris hästi mõnusalt krõbe.
KASTE PARDILE
- 1 värske tšillikaun
- 1 küüslauguküüs
- kimp piparmünti
- kimp koriandrit
- 1 laim ehk selle mahl
- 1 spl vedelat mett / võib asendada ka suhkruga aga mesi on parem
- 2 spl (30 ml) riisiäädikat
- 1 tl (5 ml) sojakastet
Haki tšilli, küüslauk ja münt hästi peeneks ning sega omavahel kokku. Tõsta muist kõrvake, et seda hiljem kaunistamiseks kasutada. Nüüd lisa segule laimimahl, riisiäädikas, sojakaste ning mesi. Maitsesta soola ja pipraga.
Kui part on valminud, lõika fileed umbes 1 cm paksusteks viiludeks ning kasta hoolega ürdiseguga, et kõik maitsed hästi lihasse imbuksid. Tõstke viilud krõbedale ciabattale ning serveerige koos salatiga.
SALAT
- 1 granaatõun
- 100 g pestud põldsalatit või rukolat aga samas sobib ükskõik, mis teine salat sama hästi. Ideaalne on mõni salati mix.
- 2 suuremat porgandit
- kimbuke värsket münti
- julgelt oliivõli
- pisut palsamiäädikat
- 1 laim ehk selle mahl
Lõika granaatõun pooleks ning puhasta seemned kaussi. Väidetavalt saab seemned väga lihtsalt kestast välja kui hoida pooleks lõigatud granaatõunu lõikepind allpool, suure serveerimiskausi kohal ning koputada lusikaseljaga vastu kesta, nii et seemned hüppavad kaussi. Võib proovida aga mul see küll väga ei õnnestu :) Vala salatilehed granaatõunaseemnetele ning tõmmake porganditest koorijaga õhukesed laastud, puista peale hästi peeneks hakitud mündilehed. Vala salatikannu tubli sorts oliiviõli ja natuke palsamiäädikat ning segage juurde sool, pipar ja laimimahl AGA maitsesta salat kastmega alles viimasel minutil.
AHJUKRÕBE CIABATTA
- 1 päts ciabatta't
- 50-100 ml oliivõli
- 2-3 küüslauguküünt
- kimbuke värsket rosmariini (saab ka ilma selleta)
Lõika ciabatta 2 cm paksusteks viiludeks ning laota ahjuplaadile. Purusta küüslauguküüned ning sega need kokku oliivõliga, nirista segu saiaviiludele. Puista peale soola ja pipart. Rebi rosmariinioksakesed katki ning puista viiludele. Tõsta 15 minutiks ahju keskmisele siinile, 200 kraadi juurde.
Kommentaarid
Postita kommentaar