Pardikoiva confit ja apelsinikapsas a l’Orange

Valmistamisaeg: 3-4 tundi

  • 4 pardikoiba
  • 2-3 sl meresoola
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • 1 suurem küüslauk, küüned viilutatud ja paar tükki purustatud.
  • Väike peotäis tüümianioksi
  • 4-6 väiksemat loorberilehte

Paljud pered peavad pardikoiva confit eriliseks peoroaks või vaid jõululauale sobivaks, siis meie kodus on see saanud lihtsalt üheks heaks roaks, mida kannatab igal ajal teha. Võibolla just seetõttu ei harrasta ma neid koibi 24 tundi marinaadis hoida, vaid lihtsalt teen sellist kiiret versiooni. Võin garanteerida, et maitseb sama hästi! Ainuke soovitus on see, et tee neid koibi pigem rohkem kui vähem ning jälgi maitsestamisel põhimõtet, et vähem on parem.

Patsuta pardikoivad majapidamispaberiga kuivaks, määri sisse soola, pipra ja paari purustatud küüslauguküünega. Aseta koivad nahk üleval pool ahjupotti, viska juurde loorberilehed ning tüümian ning aseta 150 kraadini kuumutatud ahju, küpseta 3-4 tundi, kuni liha on täiesti pehme. Eemalda kaas ning küpseta veel umbes 30 minutit 200 kraadises ahjus, kuni koibade nahk on mõnusalt krõbe ja kuldne. Serveeri kohe!


Imre Kose apelsinikapsas (hapukapsas a l’Orange) 

Must have kapsas pardi juurde! Kui sööjaid vähem - näiteks 2, siis täitsa ok teha ka poole kogusega aga kuna need kapsad on jumalikud, siis tegelikult ega neid nüüd nii palju ikka ka ei ole 😆

  • 1 kg hapukapsast (võib ka olla väikse porgandi lisandiga)
  • 50 g võid
  • 1 tl soola
  • 1 sl riivitud ingverit
  • 4 dl värskelt pressitud apelsinimahla (sobib ka nn värske mahl pakis)
  • 2 apelsini riivitud koor
  • 4 dl vett
  • 2-3 sl apelsinilikööri aga vajadusel aitab Vana Tallinn ka hädast välja
  • 5 sl mett. Asenduseks sobib ka suhkur aga siiski mesi on see õige.

Pane kõik koostisained paksupõhjalisse poti ja hauta vaiksel tulel - kaane all 2-3 tundi. Mida kauem haudub seda mõnusam kapas tuleb, ise eelistan kindlasti sellist 3+ tundi hautamist, mille tulemusena on eriti suus sulav kapsas. Vahepeal loomulikult maitse kapsast ja lisa vajadusel soola, mett või muid komponente, mida tundub puudu olevat. Siin retseptis on eriti oluline maitsmise roll sest hapukapsas ja mahl võivad olla väga erineva algmaitsega. Tulemiseks peab olema selline mõnusalt magus-hapu-mõrkjas-tsitruseline hapukapsas. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused