Gripimoos ehk küüslaugu-mädarõika-tomatihoidis
1,5 kg punaseid lihatomateid (mahlatomatiga kipub hoidis liiga vedelaks jääma)
250–300 g puhastatud küüslauguküüsi
250–300 g kooritud mädarõikajuuri
1,5 sl soola
4 sl suhkrut
4 sl äädikat 30%
1 suurem punane tšillipiprakaun koos seemnetega
Purusta koostisained kombainis. Mädarõikajuured pane kombaini koos tomatiga, siis ei mässi massi nugade vahele ja töö edeneb kiiremini. Lisa saadud massile sool, suhkur ja äädikas, pane eelnevalt steriliseeritud, aga mahajahutatud purkidesse, kaaneta kohe, et teravad aurud purgist välja ei lenduks. Pane külmkappi õiget aega ootama. Peale nohu ja külmetuste profülaktika sobib hoidis ideaalselt süldi ja muude liharoogade kõrvale.
Kommentaarid
Postita kommentaar