Krõmpsud vürtsised kurgid


Mõnusalt värske, vürtsine ja krõmpsuv salat, mis kahjuks eeldab ka mõningaid komponente, mida alati kohe võtta pole - näiteks tilliõisikut. Olen selgeks saanud, et tilliõisik on selline kraam, mida tasub igaks juhuks sügavkülma panna ning siis kui vaja midagi marineerida või näiteks seda salatit teha, siis on ka külmutatud õisik väga abiks.

Vaja läheb:
  • 1 kg kurke
  • 1-2 väiksemat sibulat
  • 1 väiksem küülaugu mugul
  • 2 suuremat tilliõisikut
  • 1 spl soola
  • 1 spl suhkrut
  • 1 spl äädikat 30%
  • 1 spl sinepit (Eesti klassikalist kanget)

Koori ja viiluta kurgid paksemateks viiludeks (ca 1 cm), haki sibulad ja küüslauk, sega marinaadiained omavahel ning vala kurkidele - sega kõik läbi ning jäta ööpäevaks külmikusse seisma.

Olen kuulnud, et pikemaks säilitamiseks tuleks panna salat purki ning pastöriseerida 75 kraadi juures 20 minutit. Meil saab aga salat alati ennem otsa ning säilitamiseks ei jää midagi, seega kuumutamist ise proovinud ei ole.

Kommentaarid

Populaarsed postitused