Madalal temperatuuril küpsetatud lõhe
Üks ütlemata mõnus ja suus sulav kalaroog, mis ei jäta külmaks ühtegi kala austajat. Ettevalmistusest söömiseni läheb pea 2 tundi aga luban, et ootamine on seda väärt.
See kogus oli algselt planeeritud neljale aga meil jätkub seda pigem kahele ja vahest tuleb puudugi.
500 g lõhefileed (lõika 2-4-ks võrdseks tükiks, siis on hea serveerida)
2 tl soola
1 tl tumedat suhkrut (muscovado, demerara, palmi vms)
1 sidrun/lime
ca 1 dl kvaliteetset külmpressi oliiviõli
Tükelda kala, sega kokku sool ja suhkur ning hõõru sellega kala sisse. Ma tavaliselt asetan kala kohe ahjuvormi (nahaga alla poole) ning lasen seal tunnikese maitseainetel mõjuda. Ideaalne oleks kui kala on enne ahju panemist toasoe seega kui võtad kala enne maitsestamist toatemperatuurile ning tunnike saab ka tõmbamist, siis ahju panekuks ongi üpris ok temperatuur käes. Enne kala ahju panemist kalla kala peale ja ümber oliivõli ning lisa tükkide peale õhukesed sidruni või laimiviilud. Ja nüüd eelsoojendatud 80-kraadisesse ahju, kus protsess võtab aega 45 minutit.
Serveeri koos endale meeldiva salati ja riisiga. Või söö lihtsalt kala, mis tõesti on meeliülendavalt hea!
Kommentaarid
Postita kommentaar