Ahjuborš pardilihaga
Isetehtud borš on alati sellele kulutatud aega väärt!
Kui supipott paariks tunniks ahju panna ja siis välja võtta, pole ka valmistamisega eriti muret. Kusjuures seda võib kohe hästi suure pajatäie valmis teha, sest borš maitseb ka ülessoojendatuna hästi!
Kogus 6-le
Koostisosad:
- 2 tk Sibulat
- 2 tk Porgandit
- 300 g Juursellerit
- 800 g Peeti
- 2 spl Rapsiõli
- 2 spl Tomatipastat
- 2 tk Pardikoiba. Võib asendada ka suitsulihaga.
- 200 g Hapukapsast
- 3 l Vett
- 3 tk Küüslauguküünt
- 3 tk Loorberilehte
- 6 tk Musta pipra tera
- 3 tk Nelgitera
- 200 ml Granaatõunamahla
- 2 spl Punaveiniäädikat
- 2 tl Adžikat
- Soola
- Suhkrut
- Musta pipart
Valmistamine:
- Kuumuta ahi 160 kraadini.
- Koori sibulad, porgandid, juurseller ja peedid ning lõika meelepärasteks kuubikuteks.
- Kuumuta ahjupoti põhjas õli ja hauta selles sibula- ja porgandikuubikud 5-6 minutit.
- Lisa tomatipasta ja kuumuta läbi.
- Pane potti juurselleri ja -peedikuubikud, pardikoivad, hapukapsas, loorber, pipar ja nelk. Kalla peale vesi.
- Kuumuta supp keemiseni, vajadusel maitsesta soolaga (vahest on hapukapsas piisavalt soolane ja soola lisada pole vaja), kata pott kaanega ja pane umbes 2 tunniks ahju.
- Võta pott ahjust. Tõsta pardikoivad supist välja, lükka nahk kõrvale ja rebi liha 2 kahvli abil ribadeks.
- Lisa supile maitse järgi granaatõunamahla, adžikat ja veiniäädikat, maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Tõsta liha supisse tagasi ja pane supp veel 15 minutiks ahju.
- Võta ahjust, timmi maitse soola-suhkru-äädikaga sobivaks. Lisa purustatud küüslauk ja serveeri hapukoorega.
Kommentaarid
Postita kommentaar