Hautatud veisepõsk
Ahjus pikalt haudunud maitserohkust kogunud veisepõsk sulab suus ning annab jõudu külm aeg üle elada. Kuigi vasikapõsk on selle roa jaoks parim tooraine, võib kasutada ka veisepõske ja osso buccoks mõeldud veisekoodi lõike vm pikka hautamist nõudvat liha. Piisavalt pikalt haudunud põsk muutub mahlaseks ja väga pehmeks lihaks, mis vajub kiududekes laiali vaid kahvliga vajutades ja maitseb no ikka kohe väga-väga hästi. Muidugi maitseb hästi ka kaste, mis potti tekib. Mulle meeldib kui kaste muutub kergelt liimjaks ning selle saavutamiseks võib vahest vistata potti ka mõned veisesaaba tükid.
4-5 puhastatud veisepõske
3-4 veisesaba tükki (annab hea liimja konsistentsi kastmele)
1 l veise- või vasikapuljongit (1l vett + 6 spl fondi)
4 loorberilehte
4-5 küüslaugu küünt
2 suuremat porgandit
2 suuremat selleri vart
2 spl tomatipastat
tunde järgi musta pipart
4 oksa rosmariini (ca 3 cm pikad)
Pruunista põsed pannil mõlemalt poolt ning maitsesta musta pipraga. Tõsta lihatükid ahjupotti, lisa kõik muud koostisosad, kalla peale puljong ning aseta pott ahju. Küpseta 160 kraadi juures 4-5+ tundi. Kui liha pehme, tõsta kuumus 200 kraadi juurde ning hauta kaste veidi tihedamaks. Kõrvale paku just seda, mis endale meelepärasem tundub. Ideaalselt sobib rammus kartulipüree või ahju köögivilja.
4-5 puhastatud veisepõske
3-4 veisesaba tükki (annab hea liimja konsistentsi kastmele)
1 l veise- või vasikapuljongit (1l vett + 6 spl fondi)
4 loorberilehte
4-5 küüslaugu küünt
2 suuremat porgandit
2 suuremat selleri vart
2 spl tomatipastat
tunde järgi musta pipart
4 oksa rosmariini (ca 3 cm pikad)
Pruunista põsed pannil mõlemalt poolt ning maitsesta musta pipraga. Tõsta lihatükid ahjupotti, lisa kõik muud koostisosad, kalla peale puljong ning aseta pott ahju. Küpseta 160 kraadi juures 4-5+ tundi. Kui liha pehme, tõsta kuumus 200 kraadi juurde ning hauta kaste veidi tihedamaks. Kõrvale paku just seda, mis endale meelepärasem tundub. Ideaalselt sobib rammus kartulipüree või ahju köögivilja.
Kommentaarid
Postita kommentaar