Kanamaksapasteet
Pasteediga on mul nii, et tahaks head aga siis ei tea, mida poest osta ning tuleb hoopis ise teha. See on retsept, mis toimib mu arust kanamaksa puhul just hästi.
Vaja läheb:
Hakki sibul ja küüslauk pisikesteks tükkideks. Kuumuta pannil umbes 25 g võid ning lisa hakitud sibul ja küüslauk. Hauta nõrgal tulel umbes, kuni sibul pehmeneb aga ära sibulat pruunista!
Lisa kanamaks ja pruunista keskmisel kuumusel, lisa maitse järgi soola ja pipart ning suhkur. Kuumus ei tohi liiga kõrge olla. Valmides peab kanamaks olema veel pehme, ent mitte enam seest roosa. Lase jahtuda.
Peenesta maksa-sibulasegu köögikombainis ning lisa pehmed võitükid, vajadusel veel maitseaineid ja konjak. Töötle segu ühtlaseks. Kui pasteet on liiga kuiv, siis lisa veidi puljongit - soovitatavalt kana oma.
- 500 g kanamaksa
- 100 g võid
- 1 hakitud sibul
- 1 küüs küüslauku
- maitse järgi soola ja musta pipart
- 0,5 tl suhkrut
- 3 sl konjakit või brändit
- vajadusel 3-4 sl kanapuljongit
Hakki sibul ja küüslauk pisikesteks tükkideks. Kuumuta pannil umbes 25 g võid ning lisa hakitud sibul ja küüslauk. Hauta nõrgal tulel umbes, kuni sibul pehmeneb aga ära sibulat pruunista!
Lisa kanamaks ja pruunista keskmisel kuumusel, lisa maitse järgi soola ja pipart ning suhkur. Kuumus ei tohi liiga kõrge olla. Valmides peab kanamaks olema veel pehme, ent mitte enam seest roosa. Lase jahtuda.
Peenesta maksa-sibulasegu köögikombainis ning lisa pehmed võitükid, vajadusel veel maitseaineid ja konjak. Töötle segu ühtlaseks. Kui pasteet on liiga kuiv, siis lisa veidi puljongit - soovitatavalt kana oma.
Kommentaarid
Postita kommentaar