Põdraliha osso-bucco

Antud retseptis on klassikalist Itaaliast pärit osso-bucco hautist tuunitud veidi moodsamaks ning veiseliha on asendatud põdralihaga. 

Retsept on 4 inimesele

Vaja läheb:

  • 1 kg põdraliha või veiseliha osso-buccot 
  • umbes 1 tl Dijoni sinepip ühe osso-bucco tüki kohta - olenevalt tüki suurusest
  • 60 g jahu
  • 2 tl soola (vastavalt oma maitsele ja teistele koostisainetele)
  • 1 tl jahvatatud musta pipart
  • 2 tl kuivatatud tüümiani
  • 1 sibul
  • 2-3 spl oliivõli, aga sobib ka päevalille- või rapsiõli
  • 3 väiksemat porgandit
  • 3 sellerivart
  • 8 suuremat küüslaugu küünt
  • 3 spl punast curry pastat
  • 1 tl pruuni suhkrut (ise kasutan kookosõie suhkrut)
  • 500-600 ml veise puljongit (lisan silma järgi, et kastet oleks piisavalt) 
  • 400 g purustatud tomateid (konserv)


Valmistamine:
  • Määri liha sinepiga kokku. 
  • Sega kausis jahu, sool, pipar, tüümian. Aseta liha mõlemad küljed jahusegusse. 
  • Kuumuta pann õliga ning prae lihatükke mõlemalt küljelt 3-4 minutit. Pane pruunistatud liha kõrvale.
  • Prae samal pannil tükeldatud porgand, seller ja sibul kenasti pruuniks, lisa küüslauk ja karri pasta ning prae veel 2 min.
  • Lisa konservtomat ja veisepuljong ning lase keemiseni tõusta. 
  • Kalla ümber ahjunõusse ja kata kaanega. 
  • Pane eelkuumutatud ahju 170 kraadile 4-6 tunniks hauduma. 
  • Osso-bucco on valmis kui liha on kenasti pehme ja tuleb peaaegu kondi küljest lahti.

Igasugu pajaroogade puhul on minu moto, et mida kauem haudub seda parem. Aga eks maitsed on erinevad. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused