Suitsulõhepirukas kartulimuretaina põhjal
Põhi:
- 125 g võid
- 2 dl jahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1/4 tl soola
- 150 g keedukartulit
- 3 sl hakitud tilli, soovitatavalt värsket
Täidis:
- 500 g kuumsuitsu lõhe- või forellifilee
- 1/2 sidruni mahla
- 1 keskmine porrulauk
- 2 tk muna
- 200 g hapukoor
- 1 tl kartulitärklis
- 1 küüs küüslauk
- sool, must pipar
Maitsesta tükeldatud kalafilee musta pipra ja sidrunimahlaga - jäta seisma. Pirukapõhja valmistamiseks sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa pehme või, riivitud kartulid ja till. Sega ühtlaseks tainaks (kui või on liiga sulanud, siis pane külmikusse tahenema, et oleks parem seda vormi vajutada) ja suru võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele.Prae viilutatud porru paar minutit võis. Sega kala ja porru ja kata põhi seguga. Klopi munad hapukoorega, lisa kartulitärklis, sool, pipar ja purustatud küüslauguküüs ja vala segu vormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus (alt-ülevalt kuumutus) 35 minutit.
Kommentaarid
Postita kommentaar