Küülik sinepi ja koriandriga

See ahjust tehtud küülik on mõnus kosutus külma õhtusse. Parajalt sinepine, parajalt koriandrine ja mõnusalt tüümianine.

Kuigi koostisosi tundub palju, siis tegelikult on selle küüliku tegemine ülimalt lihtne. 

Vaja läheb:

  • ca 1,5 kg küülikut või 8-10 küülikukoiba
  • 2 spl koriandri pulbrit
  • 1 spl kuivatatud tüümiani
  • 1 tl ingveri pulbrit
  • soovi korral sinepi seemneid 1 spl
  • 1 tl 5-pipra segu või 1 tl purustatud musta pipart
  • 3 spl sinepit (eelistan kanget Põltsamaa tuubi sinepit)
  • 2 tl soola
  • 1 spl mett või 2 spl pruuni suhkrut (ise kasutan kookosõie suhkrut)
  • 6 spl valge veini äädikat
  • 10 spl oliivõli (sobib ka muu)
  • 1 suurem küüslauk, ca 6-7 küünt
  • 400-500 ml vett

Alustuseks tee valmis marinaad. Sega kokku koriander, tüümian, ingver, sinep, pipar, sool, mesi/suhkur, valge veini äädikas ja oliivõli. Samuti haki viiludeks küüslauk ja lisa marinaadile.

Tükelda küülik sobilikeks tükkideks ja määri üleni marinaadiga kokku. Lase liha 24 tundi marinaadis seista, paar korda keera tükke marinaadis, et kogu liha saaks mõnusalt marineeritud. 

Kui küülik on kenasti marineeritud, siis pane küülik ahjupotti ja pruunista ahjus 225 kraadi juures 20-25 minutit. Lisa lihale vesi - täpselt nii palju, et pool lihast oleks kaetud ning hauta kaane all 150 kraadi juures, umbes 2 tundi. 

Kui liha on valmis, siis võid korraks tükid leemest eemaldada ning kastme paksendada ja tükid tagasi kastmesse panna, aga see on juba enda valik. Sobib serveerimiseks ideaalselt kartulipüreega. 



Kommentaarid

Populaarsed postitused