Luksuslik šokolaadikook

Kui midagi magusat süüa, siis see peab ikka väga hea olema. See šokolaadikook just sinna klassi ka läheb - väga hea! 

Põhi:

  • 85 g võid
  • umbes 200 g digestiivküpsiseid või šokolaadiküpsiseid
Täidis:

  • 900 g maitsestamata toorjuustu
  • 200 g suhkrut
  • 4 spl kakaopulbrit (ilma suhkruta)
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 3 spl šokolaadilikööri või näiteks Baileys. Kogust võib tuunida vastavalt oma maitsele.
  • 3 muna
  • 250 g hapukoort
  • 100 g tumedat šokolaadi

Kaunistuseks:
  • 250 ml 35% vahukoort
  • 50 g tumedat šokolaadi
  • 2-3 spl piima
  • kaunistuseks šokolaadirulle

Kata 24-25 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu tihedalt vormi põhja ja küpseta 180-kraadises ahjus 10 minutit.

Vahusta toorjuust suhkruga kreemjaks, sõelu hulka kakaopulber, lisa vanillisuhkur, liköör, munad, hapukoor ja sulatatud šokolaad (100 g). 

Määri koogivormi ääred võiga ja vala juustusegu vormi. Pane 240-kraadisesse ahju, küpseta 10 minutit, vähenda kuumus 110 kraadini ja küpseta veel 30 minutit. Täidis võib keskelt veel võdiseda. Lase avatud uksega ahjus jahtuda (vähemalt 2 tundi) ning seejärel ideaalis üleöö külmkapis seista.

Kaunistamiseks eemalda kook ettevaatlikult vormist. Vahusta vahukoor ja tõsta koogile. Sulata šokolaad (50 g), sega hulka piim, et tekiks mõnus kaste. Nirista vahukoorele kaste ning tõmba tikuga koogile triibud. Tõmba veel lisaks šokolaadist köögiviljakoorija kaunistuseks rullid. 


Kommentaarid

Populaarsed postitused