Lihtne lasanje

Selle lasanje puhul meeldib mulle see, et see on hea ja kerge, kui nii saab üldse lasanje kohta öelda ning valmib ilma erilise vaevata. 

Antud kogusest jätkub 8-10-le inimesele. 

Vaja läheb:

  • 10 lasanje plaati
  • 1 kg hakkliha
  • 2 sibulat
  • 4 küüslagu küünt
  • Rosmariini
  • 2 purki/pakki (2x400g) purustatud tomateid
  • maitseks soola ja pipart
  • 2spl kuivatatud pune
  • 200 g riivjuustu
  • 200 g mozzarellat
  • värske basiilik
Haki sibul, küüslauk ja rosmariin ning prae kõik kergelt läbi. Lisa hakkliha ja pruunista korralikult. Kui vedelik hakkab aurustuma, siis lisa purustatud tomatid ja hauta umbes 10–15 minutit. Maitsesta soola, pipra ja punega.

Lao oliivõliga määritud vormi kiht lasanjelehti, nende peale kiht hakklihasegu + õhuke kiht riivjuust + värsked basiiliku lehed +  mozzarella tükid. Korda tegevust. Kõige viimane kiht peab jääma hakklihasegu, basiilik, riivitud juust ja mozzarella.

Küpseta eelkuumutatud ahjus (alt-ülevalt kuumutus), 200 kraadi juures umbes 30 minutit. 
Enne serveerimist lase lasanjel natuke aega jahtuda ja hanguda. Head nautimist!

Kommentaarid

Populaarsed postitused