Tart laimi ja mustikatega

Foto: Olga Kaju


Kõik, kes mind tunnevad on juba kursis sellega, et ma pole suurem asi magusa sööja ja veel vähem küpsetaja. Eks aeg-ajalt ikka midagi maitsen ning vahest isegi küpsetan, aga siiski harva. Sel korral jäi silma D-kokaraamtu FB leht, kus toimus Suve Magustoidu valmine ning selle võitja. Tundub, et seda võiks proovida ka mina teha ja see võib mulle isegi maitseda :) Hetkel lihtsalt kopeerin kogu lehe nii nagu ta on.


Tart laimi ja mustikatega
26-28 cm

Põhi
135 g jahu
15 g maisitärklist
75 g võid, külma
35 g tuhkruhkrut
1 väike muna
Noaotsatäis soola

Täidis
4 muna
150 g suhkrut
200 g vahukoort
3 laimi

Kate
200 g toorjuustu
2 laimi koor
170 g vahukoort
40 g suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
35 g munakollast
16 g maisitärklist
20 g võid
Kaunistuseks – mustikad

Alusta põhjast. Määri koogivorm hoolikalt võiga. Sega kuivained võiga purutaoliseks massiks. Lisa muna. Rulli saadud tainas kohe lahti ja kata sellega koogivormi põhi ja küljed. Tee põhja kahvliga paar torget ja tõsta vorm külmkappi vähemalt 4 tunniks või suisa üleöö.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Pane koogivormi põhja-külgedele foolium ning täida see küpsetuskindlate raskustega. Küpseta 15 minutit. Võta ahjust välja, eemalda foolium raskustega ja küpseta 180 kraadises ahjus veel 10 minutit. Vahepeal sega vispliga kokku täidise koostisosad. Kalla täidis põhjale, alanda temperatuuri ahjus 130 kraadini ja küpseta kooki 50 minutit. Lase sellel täielikult jahtuda ja alles siis tõsta külmkappi.
Laimikreemi jaoks vahusta munakollased suhkruga. Lisa tärklis. Potis kuumuta vahukoor vanillsuhkruga peaaegu keemiseni. Kalla pool vahukoorest munakollastele, jätkates pidevalt vahustamist. Kalla segu tagasi vahukoorepotti ja kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Tõsta segu tulelt, kalla või peale ja lase sel mõni minut seista. Sega ühtlaseks, kata toidukilega ja lase jahtuda. Jahtunud kreem tõsta külmkappi.
Vahusta toorjuust pehmeks. Lisa riivitud laimikoor. Jätkates vahustamist lisa paari lusika haaval jahtunud keedukreem. Pane kreem pritsikotti ja kaunista sellega kook. Peale puista mustikad.

Kokkas ja pildistas Olga Kaju www.olgainkitchen.com

Kommentaarid

Populaarsed postitused