Marineeritud männiriisikad - klassikalises marinaadis
Sügisesed iludused |
Leota männiriisikaid ööpäev külmas vees ning vaheta 2-3 korda ka vett. Seejärel kupata 10 minutit, nõruta ja pane uus külm vesi ning keeda uuesti umbes10 minutit, nõruta ja loputa külma veega.
Valmista marinaad: lase vesi keema, lisa sool, suhkur ja vürtsid. Lisa ka viilutatud porgandid ning ratasteks lõigatud sibul, keeda 2–3 minutit ning lisa äädikas. Vala seened marinaadi ning keeda 5 minutit. Seejärel tõsta seened koos köögiviljade ja vedelikuga purkidesse ja kaaneta.
1 liiter vett
2 spl soola
4 spl suhkurut
2 leht loorberit
4 tera vürtsi
8 tera musta pipart
2 sibulat
2 porgandit
2 tugevamaitselist küüslagu küünt
1 tilliõisik (aga kui seda pole varutud, siis ei juhtu ka mitte midagi)
3 spl 30% äädikat
NIPP: Kupatatud seente kogus jaga kahega siis saab ligikaudse marinaadi koguse.
Kommentaarid
Postita kommentaar