Marineeritud männiriisikad - klassikalises marinaadis

Sügisesed iludused

Ma pole just kõige suurem sügise sõber aga on üks asi, mis mulle sügise juures meeldib on seened. Ma ei kujutaks ette talve ilma mõnusate seenteta ning ühed minu lemmikud on vaieldamatult marineeritud männiriisikad! See retsept on üks mu vaieldamatuid lemmikuid.

Leota männiriisikaid ööpäev külmas vees ning vaheta 2-3 korda ka vett. Seejärel kupata 10 minutit, nõruta ja pane uus külm vesi ning keeda uuesti umbes10 minutit, nõruta ja loputa külma veega.

Valmista marinaad: lase vesi keema, lisa sool, suhkur ja vürtsid. Lisa ka viilutatud porgandid ning ratasteks lõigatud sibul, keeda 2–3 minutit ning lisa äädikas. Vala seened marinaadi ning keeda 5 minutit. Seejärel tõsta seened koos köögiviljade ja vedelikuga purkidesse ja kaaneta.

1 liiter vett
2 spl soola
4 spl suhkurut
2 leht loorberit
4 tera vürtsi
8 tera musta pipart
2 sibulat
2 porgandit
2 tugevamaitselist küüslagu küünt
1 tilliõisik (aga kui seda pole varutud, siis ei juhtu ka mitte midagi)
3 spl 30% äädikat

NIPP: Kupatatud seente kogus jaga kahega siis saab ligikaudse marinaadi koguse.


Kommentaarid

Populaarsed postitused