Porgandi- ja kuuseriisikad omas mahlas.

Olen tahtnud alati teha porgandiriisikaid omas mahlas ja täna sain piisavalt kuuse- ja porgandiriisikaid metsast, et seda ka proovida. Kasutasin retsepti, mille leidsin Ise tehtud. Hästi tehtud. blogist.

Oma mahlas marineerimise jaoks läheb vaja:
1 kg kuuse- või porgandiriisikaid
2-3 tl soola
2-3 spl suhkrut
2 loorberilehte
5-7 tera nelki
5-7 tera pipart
5-7 tera vürtsi
1 sibul
1-2 spl 30%-list äädikat
soovi korral 1 punane tšillikaun hakituna

Puhasta seened, lõika tükkideks ning kuumuta potis ca 20 minutit koos soola, suhkru ja maitseainetega. Seentest eraldub üsna palju vedelikku. Lisa kuumutamise poole pealt ka õhukesed sibularattad. Lisa äädikas ning kuumuta veel mõned minutid. Kontrolli maitset ja vajadusel lisa meelepäraseid maitseid. Tõsta kuumalt steriliseeritud purkidesse ning kaaneta.


Kommentaarid

Populaarsed postitused