Vürtsikas kõrvitsasupp punase karri ja kookospiimaga


Retsept ja pilt pärinevad ühest mu lemmik blogist.

Vaja läheb
ca 1 kg kõrvitsat, koorituna ja tükeldatuna
kookosõli või võid praadimiseks
2 küüslauguküünt
1-2 sibulat
pöidlasuurune jupp ingverit, koorituna ja tükeldatuna
400 ml kookospiima
1-2 tl punase karri pastat
500 ml kana- või köögiviljapuljongit
soola, pipart, õli, kõrvitsaseemneid ja kõrvitsaseemneõli.
Valmistamine


Koori ja tükelda küüslauk, sibul, ingver. Kuumuta potis õli ja prae keskmisel kuumusel küüslauk, sibul ja ingver kergelt läbi (umbes 5 minutit). Lisa karripasta ja kuumuta läib. Lisa siis kõrvitsatükid, kuum puljong ja lase vaiksel tulel haududa kuni kõrvits on pehme. Püreesta. Lisa kookospiim. Maitsesta lõplikult ja kuumuta veel korra läbi. Serveerimisel lisa seesamiseemneid ja/või tšillihelbeid. Mina puistasin supile veel Jaapani köögist pärit Furikake segu, kus on segatud wakame vetikas ja erinevaid seesamiseemneid. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused